Közösség

Itt is megtalálható vagyok

Humánkontextus

Humánkontextus

Komfortzóna

Komfortzóna. Manapság sok szó esik róla. Lépj ki a komfortzónádból! – halljuk, olvassuk a felhívást. Lépj ki, mert a fejlődés csak ott van. Fejlődés nehézségeken át van. De hol is van a komfortzónánk? Mitől az? Komfortos, mert biztonságos. De a biztonságost értelmezhetjük pozitív és negatív kategóriaként is.

Biztonságos, mert nem kell túl sokat gondolkodni benne. Sok a rutin, minden kiszámítható. Érzelmek, reakciók, történések. Mindig tudjuk, mi fog következni. Ez így biztonságos, mert nem rejt különösebb kockázatot. De megöli a törekvést. A törekvést egy magasabb minőségű létezésre. A mélységek és magasságok megélésére. Komfortzóna.

Biztonságos, mert támogató környezetben létezel. Támogató, ezért vállalhatsz kockázatot is. Ha elbuksz is támogató, ezért biztonságos. Biztonságosan kísérletezhetünk, vállalhatjuk ennek kockázatát, és tanulhatunk. Tanulhatunk a sikereinkből és az elbukásainkból. Ez a környezet akár provokálhat is, hogy törekvésre sarkalljon. Törekvésre egy magasabb minőségű létezésre. A mélységek és magasságok megélésére.

Lépj ki a komfortzónádból, mert a fejlődés a komfortzónán túl létezik! – halljuk, olvassuk. De milyen a mi komfortzónánk? Biztonságos, mert kiszámítható, vagy biztonságos, mert támogató? Ezt élet-halál kérdése eldöntened, mielőtt kilépsz a komfortzónádból a fejlődésedért.

Ha a kiszámíthatóból lépsz ki, mert fojtogat, ott vár Rád a fejlődés, még akkor is, ha fáj, mert pofára estél. Tanulsz belőle. Azonban, ha nem ismerted fel a támogatottságot, és így lépsz ki, nemcsak pofára esel, hanem a fejlődés helyett visszalépés vár Rád. Sokan a komfortzónából való kilépés alatt a házasságból, meglévő munkahelyről való kilépést értik. Ha ezt megteszik, akkor jól teszik, ha az törekvésgyilkos módon kiszámítható volt. Ha megteszik, akkor rosszul teszik, ha az törekvést provokáló módon támogató volt.

Az első lépés, mielőtt kilépsz a saját fejlődésed érdekében a komfortzónádból, hogy eldöntsd róla, hol van. A meglévő környezeteden kívül, vagy belül. El kell döntened, hogyan kell vállalnod pofára esésed kockázatát a fejlődésed érdekében.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kapcsolat

Amennyiben szolgáltatásom felkeltette az érdeklődésedet, vedd fel velem a kapcsolatot elérhetőségeim valamelyikén, vagy küldj üzenetet!

Humánkontextus blog

Czirkos Orsolya
Értékek

Komfortzóna

Komfortzóna. Manapság sok szó esik róla. Lépj ki a komfortzónádból! – halljuk, olvassuk a felhívást. Lépj ki, mert a fejlődés csak ott van. Fejlődés nehézségeken át van. De hol is van a komfortzónánk? Mitől az?

Tovább olvasom
Czirkos Orsolya
Értékek

A helyeden vagy?

Nem lehetsz nem a helyeden. Legalábbis hosszú távon NEM. Legalábbis belső egyensúlyod megtartása mellett NEM. Az okozatokból mutatkozik meg, hogy semmi nem történik csak úgy. Minden csak céllal. Ha a helyeden vagy,

Tovább olvasom
Czirkos Orsolya
Értékek

Értékalapon

Akár tudatában vagyunk, akár nem értékalapon működünk. Legyen szó a magánéletünkről, vagy a munkánk közegét jelentő szervezetről az értékeink fogják meghatározni a működésünket. Mit jelent az érték? Az életben vannak

Tovább olvasom

Lépjünkkapcsolatba!

Küldj üzenetet vagy keress elérhetőségeimen:

Bemutatkozik a Humankontextus

Mi is a szervezetfejlesztés és ebben mi a munkánk igazán fontos vezérfonala? Videónkban kifejtjük filozófiánkat!